1 | | 食物学(4) : 正誤表||||||大阪市立大学家政学部紀要|Reports of the science of living|4|1|1957-03|その他 |
2 | | 学童におけるマンガン代謝|MANGANESE METABOLISM OF SCHOOL CHILDREN|茶珍, 俊夫 / 河野, 友美 / 鈴木, 信子 / 中野, 千惠子 / 中森, 清子|CHACHIN, TOSHIO / KOHNO, TOMOMI / SUZUKI, NOBUKO / NAKANO, CHIEKO / NAKAMORI, KIYOKO|||大阪市立大学家政学部紀要|Reports of the science of living|4|1|1957-03|紀要論文 |
3 | | 低所得層学童の食餌攝取と体位について|THE RELATION OF THE FOOD INTAKE TO THE PHYSICAL MEASUREMENTS OF DEPENDNET SCHOOL CHILDREN IN THE CITY.|井上, 五郎 / 小石, 秀夫 / 新山, 喜昭 / 吉岡, 利治 / 富田, 義雄 / 吉川, 一弥 / 妙島, 美子 / 貴田, 嘉代子 / 宮崎, セツ|INOUE, GORO / KOISHI, HIDEO / NIIYAMA, YOSHIAKI / YOSHIOKA, TOSHIHARU / TOMITA, YOSHIO / YOSHIKAWA, KAZUYA / TAEJIMA, YOSHIKO / TOKIDA, KAYOKO / MIYAZAKI, SETSU|||大阪市立大学家政学部紀要|Reports of the science of living|4|1|1957-03|紀要論文 |
4 | | L. leichmanniiによるビタミンB_12定量の検討(続)|THE STUDY OF THE MICROBIOLOGICAL ASSAY OF VITAMIN B_12 WITH LACTOBACILLUS LEICHMANNII|村田, 希久 / 宮本, 悌次郎|MURATA, KIKU / MIYAMOTO, TEIJIRO|||大阪市立大学家政学部紀要|Reports of the science of living|4|1|1957-03|紀要論文 |
5 | | 食物学(3) : 正誤表||||||大阪市立大学家政学部紀要|Reports of the science of living|3|3|1956-03|その他 |
6 | | 大阪市生活保護世帶の栄養攝取実態|The Studies on Nutritional Intake by the Destitute Families Accepting Social Support of Living in Osaka City|村田, 希久 / 宮本, 悌次郎 / 河野, 友美 / 宮川, 久邇子 / 伊丹, 磨智子|Murata, Kiku / Miyamoto, Teijiro / Kono, Tomomi / Miyagawa, Kuniko / Itami, Machiko|||大阪市立大学家政学部紀要|Reports of the science of living|3|3|1956-03|紀要論文 |
7 | | 老人の低栄養と代謝機能 : (そのII)老人における基礎代謝と蛋白代謝の相関|Influences of the Low Caloric Diet on the Physiological Functions of the Aged. : (Part II)On the Relation between the Basal and the Protein Metabolism in the Aged.|井上, 五郎 / 新山, 喜昭 / 小石, 秀夫 / 吉川, 一弥 / 細井, 牧子|Inoue, Goro / Niiyama, Yoshiaki / Koishi, Hideo / Yoshikawa, Kazuya / Hosoi, Makiko|||大阪市立大学家政学部紀要|Reports of the science of living|3|3|1956-03|紀要論文 |
8 | | 老人の低栄養と代謝機能 : (そのI)養老院老人の栄養実態について|Influences of the Low Caloric Diet on the Physiological Functions of the Aged. : (Part I)On the Nutritional Status of the Men in the Home for the Aged.|井上, 五郎 / 小石, 秀夫 / 新山, 喜昭 / 吉川, 一弥 / 土居, 富美子 / 長浜, 成子|Inoue, Goro / Koishi, Hideo / Niiyama, Yoshiaki / Yoshikawa, Kazuya / Doi, Fumiko / Nagahama, Shigeko|||大阪市立大学家政学部紀要|Reports of the science of living|3|3|1956-03|紀要論文 |
9 | | 食物学(2) : 正誤表||||||大阪市立大学家政学部紀要|Reports of the science of living|2|3|1955-03|その他 |
10 | | 大根成分のβ-アミラーゼ保護作用及び反應促進作用|The Protecting and Activating Effects of Heat Stable Component(s) of Daikon upon β-Amylase|中山, 荘 / 渡辺, 美子|Nakayama, Shigeru / Watanabe, Yoshiko|||大阪市立大学家政学部紀要|Reports of the science of living|2|3|1955-03|紀要論文 |
11 | | 食品のカルシウムに関する研究(第3報) : Ca^45による白鼠の蓚酸カルシウムの利用について|Studies on the Calcium in Food(III) : Utilization of Calcium Oxalate by Albino Rats using Ca^45|今田, 澄子 / 河野, 友美 / 北村, 洋子 / 谷本, 友考|Imada, Sumiko / Kohno, Tomomi / Kitamura, Hiroko / Tanimoto, Tomoko|||大阪市立大学家政学部紀要|Reports of the science of living|2|3|1955-03|紀要論文 |
12 | | 食餌蛋白の蛋白代謝に及ぼす影響|Influence of the Dietary Protein Level and its Quality on the Protein Metabolism in Human Subjects.|井上, 五郎 / 新山, 喜昭 / 小石, 秀夫 / 玉置, 文 / 舟木, 誠 / 増田, 幸代 / 斎藤, 正子|Inoue, G. / Niiyama, Y. / Koishi, H. / Tamaoki, F. / Funaki, M. / Masuda, S. / Saito, M.|||大阪市立大学家政学部紀要|Reports of the science of living|2|3|1955-03|紀要論文 |
13 | | イオン交換樹脂を用いる食品中ニコチン酸の化学的定量|Chemical Determination for Niacinin in Food Materials|宮本, 悌次郎|Miyamoto, Teijiro|||大阪市立大学家政学部紀要|Reports of the science of living|2|3|1955-03|紀要論文 |
14 | | L. leichmanniiによるビタミンB_12定量の検討|The Study of the Microbiological Assay of Vitamin B_12 with Lactobaoillus leichmannii and Hydrolyzed Casein.|村田, 希久 / 宮本, 悌次郎|Murata, Kiku / Miyamoto, Teijiro|||大阪市立大学家政学部紀要|Reports of the science of living|2|3|1955-03|紀要論文 |
15 | | 正誤表||||||大阪市立大学家政学部紀要|Reports of the science of living|1|3|1954-03|その他 |
16 | | 大阪市における工場給食の実態調査(主として無機質及びビタミン類について)|Study on the Real State of the Factory-rations in Osaka City (Mainly about Minerals and Vitamins.)|渡辺, 正 / 河野, 友美 / 今田, 澄子 / 池畑, 秀夫 / 宮本, 悌次郎 / 中村, 久邇子 / 志賀, セイ|Watanabe, Tadashi / Kohno, Tomomi / Imada, Sumiko / Ikehata, Hideo / Miyamoto, Teijiro / Nakamura, Kuniko / Shiga, Sei|||大阪市立大学家政学部紀要|Reports of the science of living|1|3|1954-03|紀要論文 |
17 | | 調理による食品中の無機成分の変化 : (第2報)煮沸による葉菜類のカルシウム及び燐の損失|Changes of Mineral Matters of Food on Cooking. : (II)Losses of Calcium and Phosphorus by boiling of Leafy Vegetables.|河野, 友美 / 大工, 千代子|Kohno, Tomomi / Daiku, Chiyoko|||大阪市立大学家政学部紀要|Reports of the science of living|1|3|1954-03|紀要論文 |
18 | | 調理による食品中の無機成分の変化 : (第1報)米の淘洗によるカルシウム及び燐の損失|Changes of Mineral Matters of Food on Cooking. : (I)Losses of Calcium and Phosphorus by Washing of Rice.|河野, 友美 / 大工, 千代子|Kohno, Tomomi / Daiku, Chiyoko|||大阪市立大学家政学部紀要|Reports of the science of living|1|3|1954-03|紀要論文 |
19 | | Lactobacillus caseiによる食品中のニコチン酸の定量について|On the Assay for Nicotinic Acid in Food Materials with Lactobacillus casei|宮本, 悌次郎 / 萩原, 利惠|Miyamoto, Teijiro / Hagihara, Toshie|||大阪市立大学家政学部紀要|Reports of the science of living|1|3|1954-03|紀要論文 |
20 | | P-32を有するα-グリセロ燐酸の合成(第1報) : α-グリセロ燐酸の合成について|The Synthesis of α-Glycerophosphoric acid containing P-32(I)|浦上, 智子 / 角谷, 嘉子|Urakami, Chieko / Kakutani, Yoshiko|||大阪市立大学家政学部紀要|Reports of the science of living|1|3|1954-03|紀要論文 |
21 | | 精製天然油脂の中に於けるβ-グリセロ燐酸の安定性|Stability of β-Glycerophosphoric Acid in Natural Fats|浦上, 智子 / 桑波田, 秀朗|Urakami, Chieko / Kuwahata, Hidero|||大阪市立大学家政学部紀要|Reports of the science of living|1|3|1954-03|紀要論文 |